Tento recept som prvýkrát objavila na internete asi pred rokom, vyskúšala som ho a veľmi nám zachutil. Jeho výhodou je, že sa dá pripraviť dostatočne vopred, a v prípade návštevy ho už len vložíme do vyhriatej rúry :). Podávame teplý.
Suroviny:
- 1 ks akéhokoľvek chleba
- akýkoľvek syr - plátky - ja som použila údený oštiepok
- zopár koliesok šunky, suchej salámy alebo klobásky - kto má čo rád
- 100 - 150 g masla
- soľ podľa chuti
- cesnak podľa chuti (nemusí byť)
- petržlenová vňať
- rôzne druhy sušených a čerstvých byliniek
Postup:
Chlieb som pokrájala na "mriežku" cca 2 x 2 cm s tým, že som ho neodkrojila úplne, približne
1 - 2 cm odspodu som ho nechala spojený.
1 - 2 cm odspodu som ho nechala spojený.
Maslo necháme na miernom ohni roztopiť, pridáme soľ a bylinky.
"Mriežku" vyplníme podľa seba - plátkami syra a kolieskami šunky. Snažíme sa nevynechať ani kúsok :). Chlieb sa nám krásne "roztvorí".
Roztopeným maslom polejeme rovnomerne celý chlebík.
Chlieb zabalíme do alobalu a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme chvíľku zakrytý pri 200 st. C,
cca 5 - 10 minút, potom odokryjeme a už len zapečieme, aby bol chrumkavý (cca 10 - 15 minút).
cca 5 - 10 minút, potom odokryjeme a už len zapečieme, aby bol chrumkavý (cca 10 - 15 minút).
TIP 1: takto si môžeme naplniť akýkoľvek druh chleba hocičím, čo máme radi :)
TIP 2: môžeme zužitkovať aj staršie pečivo, nemusíme pripravovať z čerstvého :)
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára