Plnený pečený chlieb



Tento recept som prvýkrát objavila na internete asi pred rokom, vyskúšala som ho a veľmi nám zachutil. Jeho výhodou je, že sa dá pripraviť dostatočne vopred, a v prípade návštevy ho už len vložíme do vyhriatej rúry :). Podávame teplý.

Suroviny:


  • 1 ks akéhokoľvek chleba
  • akýkoľvek syr - plátky - ja som použila údený oštiepok
  • zopár koliesok šunky, suchej salámy alebo klobásky - kto má čo rád
  • 100 - 150 g masla
  • soľ podľa chuti
  • cesnak podľa chuti (nemusí byť)
  • petržlenová vňať
  • rôzne druhy sušených a čerstvých byliniek


Postup:

Chlieb som pokrájala na "mriežku" cca 2 x 2 cm s tým, že som ho neodkrojila úplne, približne
1 - 2 cm odspodu som ho nechala spojený.

Maslo necháme na miernom ohni roztopiť, pridáme soľ a bylinky. 

"Mriežku" vyplníme podľa seba - plátkami syra a kolieskami šunky. Snažíme sa nevynechať ani kúsok :). Chlieb sa nám krásne "roztvorí".

Roztopeným maslom polejeme rovnomerne celý chlebík.

Chlieb zabalíme do alobalu a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme chvíľku zakrytý pri 200 st. C,
cca 5 - 10 minút, potom odokryjeme a už len zapečieme, aby bol chrumkavý (cca 10 - 15 minút).


TIP 1: takto si môžeme naplniť akýkoľvek druh chleba hocičím, čo máme radi :)

TIP 2: môžeme zužitkovať aj staršie pečivo, nemusíme pripravovať z čerstvého :) 

Dobrú chuť! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára