Recept na túto polievku nemám veľmi dlho, ale keď som ju vyskúšala prvýkrát, tak sme si ju obľúbili. A je tiež veľmi rýchla a jednoduchá.
Inak je to recept z Lidl receptov. Už si nepamätám ten pôvodný recept, ale napíšem Vám postup, ako ju pripravujem ja.
Suroviny:
- 3 - 4 ks zemiaky - ošúpať
- 5 ks strúčik cesnaku - očistiť
- 1 PL masť alebo iný tuk
- 1 - 1,5 l vriacej vody (najskôr menej, aby sme ju nemali príliš riedku - v prípade, že bude hustá, rýchlo ešte dolejeme :) )
- soľ podľa chuti
- zeleninové dochucovadlo
- 2 ks bobkový list
- 5 ks guličky čierneho korenia
- majorán - podľa chuti
- rasca - podľa chuti
Postup:
Do hrnca dáme masť, necháme rozpustiť. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky a opekáme ich
sprudka, aby boli zlatisté, až červené (8 - 10 minút). Pridáme k nim celé strúčiky cesnaku a spolu opekáme ešte cca 5 minút.
sprudka, aby boli zlatisté, až červené (8 - 10 minút). Pridáme k nim celé strúčiky cesnaku a spolu opekáme ešte cca 5 minút.
Zalejeme vriacou vodou a pridáme všetky koreniny. Varíme, kým zemiaky nie sú úplne mäkké
(cca 15 minút). Všetky tvrdé koreniny z polievky vyberieme.
(cca 15 minút). Všetky tvrdé koreniny z polievky vyberieme.
Horúcu polievku rozmixujeme ponorným mixérom na krémovú konzistenciu. V prípade potreby prilejeme ešte vodu, prevaríme, dochutíme a odstavíme. Pred podávaním pokvapkáme olivovým olejom.
Dobrú chuť!
Príloha:
Kuchár z Lidlu odporúčal opečenú bagetu pokvapkanú olivovým olejom a posypanú strúhaným syrom - a naozaj je to výborná kombinácia :)
A deti k nej majú radi aj opekané krutónky z pečiva alebo kúpené guľôčky.
TIP: tvrdé koreniny môžeme zabaliť do gázy, príp. vložiť do sitka na čaj - z polievky ich potom vytiahneme veľmi rýchlo :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára