Domáce trdelníky


Obľúbené "jarmočné" trdelníky si môžete spraviť kedykoľvek budete chcieť :) Je to trošku prácnejšie, ale výsledok stojí za to. A čím viac ich budete robiť, tým Vám práca pôjde rýchlejšie, pretože si vycibríte taktiku :) U nás vždy zachutia všetkým.

Suroviny:

Cesto: 
  • 350 g polohrubej múky
  • 200 g hladkej múky
  • 80 g rozpusteného masla
  • 3 PL práškového cukru
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • 2 PL rumu (ja nedávam)

Kvások:
  • 250 ml mlieka
  • 20 g droždia
  • 1 ČL cukru

Drobenka - podľa chuti:
  • škoricový cukor
  • vanilkový cukor
  • orechy
  • kokos
  • kakao

Postup:

Zo surovín na cesto a kvások vypracujeme tuhšie cesto. Podľa potreby pridáme múku. Necháme vykysnúť na teplom mieste. 

Medzitým si nachystáme 9 zaváraninových pohárov (0,7 l), ktoré potrieme olejom.

Cesto rozdelíme na 9 bochníčkov. Z každého vytvoríme "hada" a omotáme ním pohár tak, aby sa nám cesto spájalo (nevytvárame medzery). Namotaný pohár "vygúľame" na rovnej podložke tak, aby sa cesto rozpľasklo. Cesto potrieme olejom a dobre vyvaľkáme v drobenke. Poháre postavíme na plech ďalej od seba, aby sa nám nezlepili. Dáme piecť pri 160 - 170 stupňoch cca 20 minút. Hneď po upečení dáme trdelníky z pohárov dolu a pocukrujeme.

Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára