Obľúbené "jarmočné" trdelníky si môžete spraviť kedykoľvek budete chcieť :) Je to trošku prácnejšie, ale výsledok stojí za to. A čím viac ich budete robiť, tým Vám práca pôjde rýchlejšie, pretože si vycibríte taktiku :) U nás vždy zachutia všetkým.
Suroviny:
Cesto:- 350 g polohrubej múky
- 200 g hladkej múky
- 80 g rozpusteného masla
- 3 PL práškového cukru
- 2 vajcia
- štipka soli
- 2 PL rumu (ja nedávam)
Kvások:
- 250 ml mlieka
- 20 g droždia
- 1 ČL cukru
Drobenka - podľa chuti:
- škoricový cukor
- vanilkový cukor
- orechy
- kokos
- kakao
Postup:
Zo surovín na cesto a kvások vypracujeme tuhšie cesto. Podľa potreby pridáme múku. Necháme vykysnúť na teplom mieste.
Medzitým si nachystáme 9 zaváraninových pohárov (0,7 l), ktoré potrieme olejom.
Cesto rozdelíme na 9 bochníčkov. Z každého vytvoríme "hada" a omotáme ním pohár tak, aby sa nám cesto spájalo (nevytvárame medzery). Namotaný pohár "vygúľame" na rovnej podložke tak, aby sa cesto rozpľasklo. Cesto potrieme olejom a dobre vyvaľkáme v drobenke. Poháre postavíme na plech ďalej od seba, aby sa nám nezlepili. Dáme piecť pri 160 - 170 stupňoch cca 20 minút. Hneď po upečení dáme trdelníky z pohárov dolu a pocukrujeme.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára