Tohto krokodíla som pripravila ako prekvapenie na oslavu pre môjho synovca, ktorý má rád zvieratká tohto typu :) Veľmi sa mu potešil a chutil všetkým hosťom :)
Suroviny:
Cesto:260 ml mlieka
3 PL oleja
2 ČL soli
1 ČL cukru
250 g hladkej múky
250 g polohrubej múky
1 ČL drvenej rasce
1 ČL oregana
20 g čerstvého droždia.
Náplň:
šunka
syr
kukurica
kečup (môže byť, ale nemusí)
Okrem toho:
olivy
Postup:
Vypracujeme cesto z kvásku (teplé mlieko+cukor+droždie) a ostatných surovín. Necháme vykysnúť.
Po nakysnutí rozvaľkáme na veľkosť plechu, do tvaru obdĺžnika. Zo všetkých rohov odrežeme malé trojuholníky a odložíme si ich bokom.
Pomocou noža nakrojíme cesto podľa obrázku (keďže sa mi zmazali fotky s postupom, nakreslila som to veľmi zjednodušene:D ):
Dostredu vložíme náplň. Môžeme pokvapkať aj kečupom. Jednotlivé pásy cesta prekladáme krížom cez plnku, raz zospodu, raz zvrchu, až nám vznikne akýsi "závin". Preložíme ho na plech s papierom na pečenie a vyformujeme krokodíla.
Kde máme tenšiu časť, tam nám vznikne chvost. Ak tam máme veľa cesta, zbytok odkrojíme
a použijeme na vytvarovanie obočia. Z hrubšej časti nám vznikne hlava. Olivy uložíme ako oči.
Z odložených trojuholníčkov vytvarujeme nohy. Pomocou nožníc nastrihneme zuby a pichliače
na chrbte.
a použijeme na vytvarovanie obočia. Z hrubšej časti nám vznikne hlava. Olivy uložíme ako oči.
Z odložených trojuholníčkov vytvarujeme nohy. Pomocou nožníc nastrihneme zuby a pichliače
na chrbte.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme 20 - 30 minút.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára