Myslím, že na takýto šalát nie je potrebné vypisovať žiaden recept :)
Je výborný ako ľahká večera, s opečenou bagetou ako rýchly obed či desiata, alebo ako príloha
k akémukoľvek mäsku namiesto tradičných zemiakov :) Rada ho pripravujem aj v lete
pri grilovačkách.
Pokrájať na menšie kúsky:
- rajčiny, čínska kapusta, uhorka, reďkovka, bazalka (ľadový šalát, paprika, olivy, kukurica,...)
- akýkoľvek syr (v mojom prípade parenica údená. ale aj feta, mozarela, neúdené syry - nemusíme však použiť)
Jemne posoliť, pridať semiačka (ľanové, sezamové, slnečnicu), občas použijem aj oriešky - arašidy alebo kešu, premiešať.
A na záver už iba pokvapkať olivovým olejom (občas používam aj ochutený olivový olej - napr.
s rozmarínom).
Takže chuti a fantázii sa medze nekladú! Ozdobíme.
TIP: pri podávaní s opečenou bagetou je dobré ju pokvapkať olivovým olejom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára