Príprava domácich lupienkov je veľmi jednoduchá a chuť neporovnateľne lepšia ako pri kupovaných. Avšak je dobré mať doma strúhadlo, ktorým dokážeme zemiaky pokrájať na tenké kolieska :)
Suroviny:
- zemiaky pokrájané na tenké lupienky
- kvalitný olej na vysmážanie
- soľ na dochutenie (príp. aj sladká paprika alebo iná korenina)
Postup:
Zemiakové lupienky viackrát umyjeme (ja 2x) v horúcej vode, čím ich zbavíme škrobu. Necháme
na sitku odkvapkať.
Olej si rozpálime na cca 170 st. C (ja používam fritézu, ale dá sa aj na panvici). Odkvapkané lupienky vhodíme do rozohriateho oleja (opatrne! veľmi prská :( ) a smažíme dozlatista.
Po vytiahnutí z oleja necháme na papierovom obrúsku "odmastiť". Podľa chuti prisolíme alebo ochutíme koreninami.
PS: Ja ich zbožňujem ešte teplé a s kečupom :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára