Domáce lupienky


Príprava domácich lupienkov je veľmi jednoduchá a chuť neporovnateľne lepšia ako pri kupovaných. Avšak je dobré mať doma strúhadlo, ktorým dokážeme zemiaky pokrájať na tenké kolieska :)









Suroviny:


  • zemiaky pokrájané na tenké lupienky
  • kvalitný olej na vysmážanie
  • soľ na dochutenie (príp. aj sladká paprika alebo iná korenina)


Postup:


Zemiakové lupienky viackrát umyjeme (ja 2x) v horúcej vode, čím ich zbavíme škrobu. Necháme 
na sitku odkvapkať.


Olej si rozpálime na cca 170 st. C (ja používam fritézu, ale dá sa aj na panvici). Odkvapkané lupienky vhodíme do rozohriateho oleja (opatrne! veľmi prská :( ) a smažíme dozlatista.

Po vytiahnutí z oleja necháme na papierovom obrúsku "odmastiť". Podľa chuti prisolíme alebo ochutíme koreninami.

PS: Ja ich zbožňujem ešte teplé a s kečupom :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára